Allt du söker har du redan

Inre karriär - coachens nyhetsbrev v 36

År 2001 var det lågkonjunktur. När rekryteringsföretaget jag jobbade på lades ner inledde jag min utbildning för att bli coach. Jag blev duktig på att använda alla tekniker jag lärde mig och hade lätt för att skapa egna. Och ju mer jag tränade tekniker desto snabbare kunde jag hjälpa klienterna. Det blev som en sorts magi, som att trolla med sinnet. Men eftersom teknikerna är så situationsberoende och situationerna hela tiden ändrades behövdes ständigt nya tips. Trots att klienterna och jag var glada över lösningarna började något gnaga i mig. En känsla av att det var något som inte stämde, att det måste finnas något annat.

För några år sedan, på en föreläsning, fick jag frågan om vilka tekniker jag använder på mig själv. Först blev jag ställd. Sen insåg jag att jag inte använder några tekniker alls. För inne i mitt huvud är det rätt bekvämt. Och om det är bekvämt i mitt huvud utan tekniker så måste det fungera även för andra. Jag hade alltid gillat budskapet "Du är inte trasig, det är inget fel på dig, du behöver inte fixas". Jag insåg att det var teknikerna jag ställde mig frågande till.

För ett par år sedan fick jag höra talas om de tre principerna. Jag sökte mer information och tittade på några videor. Det kändes varken särskilt nytt eller märkvärdigt. Ändå fortsatt jag att titta på fler videor. Så plötsligt vid ett tillfälle hände det. Jag hade hört en person säga samma sak flera gånger, men jag hörde det inte eftersom jag lyssnade via mitt intellekt, det jag redan visste och det jag trodde att det var. Men helt plötsligt öppnades mitt sinne och PANG! så fick jag min första insikt. Jag hörde något helt nytt.

Känslan var bortom alla ord och så befriande att tårarna började rinna. Den rädsla jag tidigare känt inför vissa saker bara försvann. Jag var mållös. Jag hade hittat något som fungerar i alla situationer. Nu vill jag vägleda dig till dina insikter.

De tre principerna handlar om hur vi människor skapar våra liv. Det handlar om något du alltid haft inom dig. Det innebär att det inte är något du kan upptäcka utan snarare avtäcka, fundamentala sanningar som kan förklara allt mänskligt.

När du fått upp ögonen för detta känns dina problem inte längre så stora. Du får en helt ny förståelse om dig själv och ditt liv. Ditt liv börjar förändras. Stressen ersätts allt mer av lugn och harmoni. Dåligt självförtroende och låg självkänsla får ge plats till inre trygghet. Relationer till andra förbättras och du blir inte lika påverkad av yttre omständigheter. Du kan simma lugnt i ett stormigt hav.

Veckans insikter:

- En insikt är en helt ny tanke som du tidigare inte haft. En insikt kan förändra hela ditt liv, så kraftig är den.

Tillsammans kan du och jag förändra ditt liv.