Ditt sanna jag

Inre karriär - coachens nyhetsbrev v 9

All thoughts are in the past. The pure now only creates them
 /Stefan

Tänk om du vaknade upp en morgon och alla dina minnen hade försvunnit. Vem skulle du vara då? Vad skulle du vara då? Skulle du vara trasig? Fortfarande människa?

Om du plötsligt skulle glömma bort dina tankar om dina begräsningar, vad skulle kunna hända? Hur skulle det gå om tankarna om ditt dåliga självförtroende försvann? Om du inte kunde minnas din bristande självkänsla eller blygheten? Vad skulle din diagnos bli? Om du skulle glömma dessa tankar skulle du behöva lära in att du hade vissa begränsningar.

För du är en människa som producerar tankar, sekund för sekund, i nuet. Tankarna måste produceras i nuet för att du ska vara den du tror att du är, med de begränsningar du tror att du har. Men du kan aldrig vara dina tankar, formen, eftersom det är du själv som producerar dem. Diagnoser, problem och begränsningar kan bara existera om man tror att man är produkten av det som redan är producerat i tankar och minnen. Och det, formen, är precis vad de flesta tror att de är och behöver jobba med.

Men vi är formlösa och skapar hela tiden nya tankar. Där finns inga begränsningar eller diagnoser. Vi kan inte vara trasiga, vi bara skapar. Vi är inte konsekvensen eller produkten av det skapade.
 Hur skulle du kunna vara dina tankar? Hur skulle du kunna vara dina minnen?

Tankar och minnen kommer och går. Du är något som består. Du kan inte vara den som kommer och går beroende på vilken dag det är eller vilka tankar som kommit i huvudet. Ändå tror de flesta av oss att det är så. Det skapar problem.

Vi tror så mycket på våra egna tankar och vår egen historia om oss själva så att vi lever i illusionen om oss själva. Men vilken befrielse det blir när du väl vaknar upp från illusionen du skapat och inser att du är något annat.

Som ung var jag blyg och hade svårt att prata med folk. Men jag minns ett tillfälle när jag bara gled in i ett samtal och allt bara flöt på. Jag pratade som det var den mesta naturliga sak i världen med en främmande människa. Men jag tystnade när tanken slog mig att jag pratade på fast jag är en blyg person. Sen började jag snubbla på ord och samtalet gick hackigt. Varför? På grund av en tanke! Det var tanken som gjorde mig blyg. ”Jag” är inte blyg.

Om något är sant så gäller det 100% av gångerna, inte 99%. Är jag alltid blyg? Nej, men ofta. Det är alltså inte sant. Har jag alltid dåligt självförtroende?  Nej. Då är det alltså inte sant. Vad som däremot är absolut sant är att du ständigt tänker. Du lever i dina tankar. Men du är inte dina tankar. Du är den som tankarna föds i. Du har inget med dem att göra, det bara kommer och går.

Veckans insikter:

- Intellektuellt kan du aldrig förstå vem du är. Du kan bara få en upplevelse av det.
- Intellektet kan bara förstå det skapade och det är du som skapar.
- Så innerst inne vem är du? Du är inte skapad, du är den som skapar.
- När du väl nuddar platsen i din själ, ”ditt sanna jag”, transformeras ditt liv

We can only understand the created
We can't understand the uncreated
Because it has not been created
it's before the created understanding

/Stefan

Tillsammans kan du och jag förändra ditt liv.