Några av dem som tagit hjälp av stefan

Sedan tonåren har jag haft en dröm att bli författare. Tänk att få sitta hemma på dagarna och skriva berättelser! Fantastiskt! Men hur? Jag var ju i nämnd ordning: tonåring, ekonom, pappa, banktjänsteman, konsult, egen företagare, coach (jo det är sant; jag är själv coach med tunga namn på min kundlista) – hur skulle jag kunna bli författare?

Oavsett vad jag tagit mig för i livet har det gått ganska bra. Ibland till och med mycket bra. Jag har gjort karriär, startat företag, tjänat pengar, hittat en underbar kvinna att leva med, satt vackra barn till världen. Så hur kunde jag vara missnöjd? Borde jag inte i stället skämmas för min otacksamhet?

Jag skrev till långt in på nätterna med oro i kroppen. Jag visste vad jag ville; inte heller saknades kunskap om vad jag borde göra för att nå dit.

Det jag saknade var förmågan att acceptera min dröm, att helhjärtat tycka att den var okej att ha. Varje gång jag skrev hade jag en gnagande känsla att jag borde ägna mig åt annat. Det dåliga samvetet fanns ständigt där vilket bromsade hela processen. Vem var jag att sitta där och drömma? Vad skapade egentligen det?

Stefan visade mig genom sinnrik frågeteknik och finurliga puffar i rätt riktning att det var okej att ägna mig åt min dröm. Trots att jag inledde första samtalet med att jag var svår att coacha - för att inte säga omöjlig - fick han mig att på riktigt prioritera tid att skriva och att bearbeta förlagsbranschen. Först när jag började tycka det var okey att ägna mig åt det började det hända saker. Det var som att jag inte hängivet kunde gå vidare utan ett officiellt godkännande av att leva min dröm att bli författare.

Till slut släppte allting. Uppenbart var det jag själv som stått i vägen för drömmen. Stefan fick mig att ge mig själv det godkännande jag behövde. Jag gjorde alla de rätta sakerna utan att be om ursäkt.

Resultatet? Tja, förra veckan skrev jag kontrakt på fyra böcker med en av de större förlagsgrupperna i Sverige. Utlandslanseringen står för dörren till våren. Plötsligt ser mitt liv ut som jag fantiserat om i – håll i dig nu – nästan tjugo år.

Mitt råd till dig som läser det här – att ha en dröm är mänskligt. Att leva den är gudomligt. Kontakta Stefan så kanske du kan uppnå samma lycka som jag. För något häftigare finns inte på denna jord.

Thomas Erikson
Konsult/Coach och nu även författare

Charlotte Lauterbach, Radiopratare

Tack vare arbetet med Stefan har jag fått en helt ny syn på mig själv. Jag har upptäckt en kapacitet jag inte trodde fanns i mig.

Rädsla för siffror som jag haft sen jag gick i grundskolan gjorde att jag inte ens tänkte tanken att starta ett eget företag. Det var helt enkelt uteslutet för mig att någon gång ens skriva en faktura.

Nu har jag snart haft min firma i snart ett år - och nästa vecka flyttar jag in i en egen lokal.

Tack snälla Stefan - du har förändrat mitt liv!

Johan, VD i ett småföretag med ca 60 anställda, Malmö

"Alla företagare behöver en röst från läktaren. Vi som deltar i själva spelet, anställda och företagsledning, har ambitioner. Men det är inte möjligt att se alla alternativ vid viktiga beslut. Där har Stefan Pettersson spelat en viktig roll för just vårt företag. Han har kommit med frågor, som öppnat våra sinnen. Han har otvetydigt bidragit till vårt företags positiva utveckling.

Hans arvode borde bokföras som en investering och inte som en kostnad i företaget."

Motivationsbrist och olustkänsla

När jag tog kontakt med Stefan gjorde jag det för att jag hade stora problem med att motivera mig att arbeta i min egen konsultverksamhet, men jag kände även olust till det mesta.

Stefan hjälpte mig att förtydliga mina visioner och mål och vilka handlingar som hjälper mig dit. Han har hjälpt mig med övningar för att komma igenom svåra och mindre roliga arbetsuppgifter. Att tro på det som man bara fantiserat om och förstå att det är bara i sitt eget huvud man sätter begränsningar.

Jag har haft kontakt med Stefan i några månader och har på den tiden förändrat min attityd och synsätt till det mycket. Jag har skapat mig en klar bild av hur och vem jag helst av allt vill vara och sen är det bara att köra på och vara den personen. Allt går inte alltid som jag tänkt mig men på något sätt faller bitarna ändå på plats.

Min motivation ligger idag i att jag tycker om att hjälpa andra företag med min kompetens, att kunna styra min egen tid och att kunna tjäna pengar som ger mig en värdefull fritid.

Jag kan starkt rekommendera Stefan som coach. Han har hjälpt mig att hjälpa mig själv.

Mvh / Pär Wikström, Miljökonsult

Hjälp med självkänslan

Min chef erbjöd mig att jobba med Stefan, jag var lite skeptisk. Jag var i en plats där jag inte litade på någon. Jag kände inte någon kärlek eller tillit till mig själv alls. Efter redan första mötet började jag sakta se att jag själv satt mig i den situation jag var i. Jag hade tre sessioner med Stefan och dom har hjälp mig mycket. Jag har fått hjälp med att hur jag ska älta och sedan lägga det åt sidan. Vägen är lång och svår jag kämpar fortfarande men jag har fått verktygen till ett bättre liv. Jag rekommenderar denna samtals form mycket. Det har varit en svår men ändå en mycket bra upplevelse att samarbeta med Stefan.

Med vänlig hälsning
Anna Palmqvist

Tack! I från en mamma

Med risk för att låta religiös Stefan, så är jag så oändligt tacksam för all hjälp vi fått av dig, funderar ibland på var Filip skulle varit/mått idag utan Din hjälp. Du får säkert höra det ofta och det måste vara underbart att se människor må bra igen, men en ängel är Du! Jag känner dig knappt men en stor plats i mitt hjärta kommer du alltid ha för att du hjälpt min underbara son tillrätta i livet..

EvaLotta

Önskan: Hitta styrkan att gå vidare

Under ett års tid gick jag i en grupp för våldsutsatta kvinnor. Jag var förtvivlad, förbannad och väldigt sårbar. Visst är det en styrka att få träffa människor som delar samma erfarenhet som jag gör, men ibland önskade man att man hade fått ta större plats i gruppen i form av tid. Man hade velat få ha egen tid med terapeuterna.

Det blir också lätt så att man liksom "fastnar" i det som skett eftersom man ständigt går igenom alla andra kvinnors trauman. Har man inte sitt eget i färskt minne blev man påmind om någon annans. Det kan bli svårt att fullt ut gå vidare då. Jag kände att jag inte fullt ut fick de här egen-verktygen" som bara passade för mig. Jag behövde något mer - något starkare. Det var då jag kom i kontakt med Stefan. Jag fick ensam träffa honom, utan en grupp på flera kvinnor. Vi kunde "sortera" upp mig i lugn och ro - det var starkt. Begreppet att "vända ut och in på sig själv" skedde redan första gången vi träffades.

För mig hände mycket inom mig under tiden mellan de tillfällen jag och Stefan pratade - och det gick i raskt takt. Det var häftigt. Allt som vi pratat om hade möjlighet att sjunka in i mig och jag kunde se mig själv utifrån. Stefan vågade ifrågasätta mina ambivalenta känslor och hjälpte mig också inse varför de känslorna fanns. Han kunde också hjälpa mig att plocka fram all min smärta så jag kunde få förpacka den på ett sätt som jag ville bära den på när jag går vidare i livet. Jag kunde inte sudda ut det som hänt, men jag kunde få bli vän med mig själv och inse att jag gjorde det bästa då, under de förutsättningar jag hade.

Så här i backspegeln vet jag att jag var i riktigt dåligt skick när jag träffade Stefan allra första gången. Redan efter två månader kunde jag säga till Stefan att jag lämnat det djupaste känslomässiga träsk jag varit i. Fråga mig inte hur han lyckades - det går inte riktigt att sätta fingret på, men det handlar så klart om engagemang, erfarenhet och enorm kunskap.

En sak vet jag dock; de dagar jag pratat med Stefan har känts guldkantade, precis som en feel-good-movie. De sitter i - länge. Alla människor; oavsett var de befinner sig i livet behöver en dos av den känsla i magen han ger.

//Barbro

Hjälp med självkänslan

Jag hade tur och fick den stora äran att få träffa Stefan Pettersson under flera möten. Stefan är en mycket professionell Mental Coach och mitt samarbete med Stefan överträffade mina förväntningar.

Innan jag träffade Stefan så hade jag tappat fotfästet i livet och jag kände mig väldigt stressad över min framtid och min personliga karriärs press. Jag hade dessutom totalt tappat mitt självförtroende och min självkänsla. Stefan motiverade mig att tänka positivt och han lärde mig hur jag ska förbättra mitt självförtroende och självkänsla. Han fick mig dessutom att inse att jag måste ta vara på varje dag, som i sin tur ledde till att jag skapade nya prioriteringar i livet.

Stefan hjälpte mig också att framhäva mina bra egenskaper och att utveckla dessa. Mitt samarbete med Stefan har resulterat i att jag har mycket bättre självförtroende. Jag vågar nu stå för mina åsikter och jag har en mycket starkare framåtanda.

Jag tror att alla någon gång behöver en extra dos motivation i livet och Stefan är då ett mycket bra hjälpmedel!

// Frida

Dåligt självförtroende

Jag har haft dåligt självförtroende. Så min chef skickade mig på coachingkurs. Eftersom jag har prenumererat på Stefan’s nyhetsbrev bestämde jag mig för hans coaching. Jag har inte ångrat mig en minut, det gav mig mycket, framförallt att ändra mitt tankesätt och få redskap att jobba med.

Nu, efter några möten, har jag ändrat på mycket. Jag tar för mig och känner att jag inte behöver skämmas för mig. Jag känner att jag är trygg i mig själv och att jag är att räkna med.

Ibland kan jag falla tillbaka men det är bara att ta sig i kragen och tänka nytt igen. Det går bättre att göra det nu än tidigare. Dessutom är det aldrig försent att ändra sig och få hjälp.

Vad har då detta samarbete med Stefan gett mig, på en skala 1-10 skulle jag sätta en 9:a

Ett tack för hjälpen, Stefan!

// Kajsa

Min fobi att stå inför publik

Att känna rösten brista, kinderna bli alldeles varma och problem med att tänka samtidigt som jag pratade har gjort att jag alltid varit begränsad i mitt agerande inför större folkmassor.

Utbildningen som jag gick avslutades med ett examensarbete med muntlig presentation. Denna presentation hade jag gruvat på sedan jag började utbildningen. Endast några veckor innan förstod jag, för att klara av denna presentation behövde jag professionell hjälp. Så jag kontaktade Stefan Pettersson och förklarade min fobi. Det blev
 två möten med Stefan där han jobbade med min fobi.

Resultat kan bara uttryckas med glädje för presentationen av examensarbetet var mycket lyckad. Känslan för att stå inför publik har förvandlats från fobi till att jag kan stå och hålla föredrag utan att känna obehag.

Tack än en gång Stefan
 //Björn Petersson

Nya mentala bilder

Jag har jobbat mycket med mig själv genom många år och speciellt har jag jobbat på det här med att manifestera saker och att tjäna pengar… Jag är superbra på att manifestera saker som jag behöver, men att tjäna pengar är något som jag inte har fäst så mycket värde vid och som jag inte har brytt mig särskild mycket om att ägna tid åt. Jag har genom många år varit försörjd av min man, eftersom jag har varit hemma med alla våra barn, och även om jag startade eget företag var det inte med syftet att tjäna pengar, utan att bli tillfredsställd inombords; att ha roligt med det jag gör. MEN; vi skildes och nu MÅSTE jag försörja mig själv. Stefan fick mig att se att jag brukar tänka, att jag behöver bara ha tillräckligt med pengar; och det är ju precis vad jag alltid har haft. Tillräckligt till att hanka mig fram men aldrig någon större summa över till semester eller annat (vi gjorde faktiskt likadant i vårt äktenskap). Jag har gjort en ny inre bild nu och i den tjänar jag RIKLIGT med pengar istället. Jag står på en alptopp och är inte längre rädd för att ramla ner i dalen långt, långt nere utan jag är "vadderad" med pengar – ser faktisk ut som Michelin-mannen – och ramlar glatt ner för berget, studsande och skrattande hela vägen för att jag är så full av pengar att jag inte kan slå mig.

Stefan tog - mycket duktigt! - fäste på att jag är skrattinstruktör och använda sig av skrattet som en metod att få mig dit han ville. Han fick mig att skratta hjärtligt över mina gamla bilder och därmed fick jag lust att ge plats för nya, hensiktsmässiga istället.

Varm kram till dig, Stefan, och ett stort, glatt skratt ;-)
 //Charlotte Schanner

Mental Golfträning

Jag är sedan fyra år tillbaka professionell golfspelare.

Eftersom jag tränat allsidigt under flera år (teknik, fysik, avslappning, kost mm), kände jag att jag saknade den mentala träningen. Golfspelet "stod stilla", och jag ville framåt i min utveckling.

Min kontakt med Stefan ledde fram till:
- Att jag endast ska tänka på det som känns positivt i mitt golfspel
- Strunta i de negativa tankarna
- Få fram den positiva, glada känsla som jag har när spelet går bra

Tack vare Stefan och hans metod känner jag att jag kommit ett stycke på väg.

Med vänlig hälsning
 // Andreas Andersson

Negativa tankar om mig själv

Stefan fick mig att bryta mitt negativa tankemönster om mig själv och genom sina inspirerande övningar fick han mig att känna mig otroligt stark och välmående.

// Daniel

Hjälp med självkänslan

Tack Stefan för att du så förtjänstfullt tog dig tid att lyssna och analysera min situation.

Då vi träffades, hade jag under en tid känt en viss tveksamhet kring min egen person och mina kvalitéer. Den analys du gjorde, genom din intervjuteknik och professionella erfarenhet samt sättet att i bild och rum åskådliggöra avgörande händelser, identifierade snabbt det område som jag kände en stor olust kring.

Jag har sedan en tid gått in i ett konsultbolag som ett första steg i den personliga karriärplan som vi diskuterade. Sedan vi träffades har jag kunnat sortera bort de negativa dragen om min egen person och ser med största tillförsikt framtiden an.

Med anledning av de konkreta resultat på det personliga planet som du hjälpte mig med kan jag med all uppriktighet rekommendera dig i rollen som individ- och organisationsutvecklare.

Med vänlig hälsning
 //Jan Claesson

Stärkt mitt självförtroende

Mitt samarbete med Stefan Pettersson som jag startade under våren 2006. Jag är ishockeytränare och har varit på alla nivåer utom landslag och elitserien som tränare. Jag kände för att gå vidare som tränare så behöver jag bättra på mitt självförtroende och få en tuffare attityd för att fortsätta att utvecklas som tränare och även som privatperson. När jag tog kontakt med Stefan Pettersson så kände jag redan när vi pratades vid på telefon att hans upplägg var något som passade mig bra för min utveckling.

Under våra möten så har jag med Stefans hjälp utvecklat mitt självförtroende och min attityd med hjälp av mentala bilder som har gjort mig starkare mentalt. Jag har utvecklat mitt sätt att prata inför en större grupp och det hela har gjort mig bättre och positivare som tränare och person.

Nu med facit i hand så kan jag jobba med ishockeyn på heltid och detta är mycket Stefans förtjänst då jag med stärkt självförtroende fått dessa jobb.

På en skala 1 till 5 så var jag på 2 när jag började jobba med Stefan och nu är jag på en stark 4 på väg uppåt. Starkt jobbat Stefan

// Patrik Jonsson
 Ishockeypedagog i Djurgårdens IF Hockey, Utvecklingschef i Brinken IF Hockey

Hej Stefan!

Tänk att lycka kan vara att klara av att stå inför en grupp människor och hålla kurs!

Jag gör det nu - gång på gång på gång! Och det är kul! Vilken kick! Vilken lycka!

Även om jag tog hjälp av dig så trodde jag (innerst inne) inte att det skulle hjälpa. Min rädsla satt för djupt - trodde jag (jag hade ju levt med det i 40 år. Och sen så härligt att upptäcka att något så omöjligt - är möjligt!

Jag har aldrig berättat för någon hur stort det här problemet egentligen har varit - förutom dig, därför är det kul att kunna berätta för dig att det går så bra. Jag fattar det inte riktigt - jag bara njuter :)

Tack - än en gång! Och tack för alla dina peppande brev.

Tove J

Tillfällig svacka

Hela vår familj vill tacka Dig Stefan för all hjälp som vi fått! Redan vid vår första kontakt via mailen kändes det att vi hamnat rätt. Vi fick svar redan efter en timme, vi mailade under helgen och till veckan fick vi träffas. Det var så viktigt för oss, vi kände verkligen att Du ville hjälpa oss och att Du förstod vår situation, då vi kände att det var bråttom.

Vår 15 åriga son hade tappat fotfästet, efter en rad tråkiga händelser tappade han i princip sin livslust. Han var så trött både fysiskt och psykiskt, och han orkade inte se framåt, skolan var det värsta som fanns. Han kände att ingen där trodde på honom och de ville inte ge honom en "andra chans". Även orken för idrotten började tryta, då det är nr 1 för Filip förstod vi att vi behövde hjälp.

När vi lämnade vår son kl 10 var vi så spända på vilken förändring vi skulle få se. Två och en halv timme senare hämtade vi vår fantastiska kille igen som var full av hopp och framtidstro. Han såg så glad och lättad ut bredvid Dig Stefan. Vi var så lyckliga! Då hela familjen så tydligt såg och kände förändringen. Nästan för bra för att vara sant. Filip tycker att mötet med Dig är en vändpunkt, han fick viktiga verktyg att ta med sig som han nu använder dagligen. Du gjorde att starkt intryck på Filip som var så imponerad av Dig efter ert möte. Du fick honom att må bra och skratta igen.

Här hemma flyter nu livet bara på igen precis som förut. Hela vår familj mår bra igen och här är lugn och ro. Vi är otroligt tacksamma!

Filip med familj

Hjälp med självkänslan

Tack Stefan för att du har hjälpt mig att vända mina negativa tankar om mig själv och hjälpt mig till glädje i vardagen.

Jag har under några års tid tyckt att jag har haft det jobbigt och känt mig ensam trots att jag egentligen inte är det. Har alltid kämpat på något sätt och av vilken anledning vet jag väl inte riktigt. Stefan fick mig att inse att det är mina egna tankar och tolkningar av saker och ting som gör att det blir jobbigt. Han har fått mig att bryta den negativa spiralen och att bryta de ”gamla” tankarna när de dyker upp.

Jag jobbar numera med övningarna Stefan gett mig och känner att jag är en gladare tjej inombords och arbetar hela tiden vidare med att vara den glada spontana tjej jag vill vara… Jag har fått tillbaka tron på mig själv som jag tappade någonstans på vägen för flera år sedan. Jag vägrar nu att släppa det här… krävs lite jobb men man får så mycket tillbaka.

Stefan får en att skratta, problem jag tyckt att jag haft är inte speciellt stora när man skrattat åt dem en stund… Numera börjar jag dagen med att grimasera i badrummet framför spegeln och skrattar lite åt mig själv och vad jag håller på med … det ger dagen liksom en kick och det känns roligare.

Tack Stefan för all din hjälp.

Kramar Susanne

Hjälp med självkänslan

Jag kontaktade Stefan efter att ha provat i stort sett allt för att få tillbaka mitt hår som jag tappat fläckvis under 3 år innan dess. Nu var det så illa så jag kände att jag behövde ha sjal eller något annat på huvudet när jag var på jobbet eller bland folk.

Med håret så tappade jag självkänsla och självförtroende. Jag började känna mig svag och jag var väldigt sårbar och fick även väldigt svårt att lita på folk.

Stefan har hjälpt mig i mitt sätt att tänka, han har lärt mig att själv styra mitt liv och bestämma hur jag ska må och fungera trots mitt håravfall. Att helt enkelt fokusera på ”rätt” saker.

När vi gick igenom en lång rad punkter som jag haft som mål att ändra upptäckte jag att faktiskt allt var åtgärdat precis så som jag hade önskat. Det fungerade verkligen! Och håret är på väg tillbaka!

Jag kan inte göra någonting åt min sjukdom som kommer och går, men nu kan jag själv bestämma hur jag hanterar det i vardagen!

Stort tack till dig Stefan, du är mycket skicklig!

Mvh / Johanna

Hjälp med självkänslan

Jag kontaktade Stefan p.g.a. att vår dotter hade svårigheter i skolan.

Det började redan i sexan med att hon inte ville gå till skolan, hon hade svårt att hänga med i skolarbetet. Vi som föräldrar pratade med skolan men de tyckte att det inte fanns några problem. Hon började sjuan samma problem. Möte på möte med skolan men detta hjälpte inte. Lärarna tyckte att hon skulle ”rycka upp sej ” som de uttryckte det.

Vår dotter tappade självförtroende och självkänsla mer och mer. Detta kulminerade första terminen i nian då hon ständigt hade kraftig huvudvärk och vägrade gå till skolan. Då ringer hennes klassföreståndare och berättar att de gjort ett test på henne som visar att hon har läsförståelseproblem. Alltså hon kan läsa, och skriver väldigt bra, men hon förstår inte vad hon läser.

Den ilska som vi föräldrar kände då går inte att beskriva. Om de hade gjort detta test i sexan hade allt varit i ett annat läge. För att hjälpa henne kontaktade jag Stefan (som jag hittat på nätet). Vi bestämde att de skulle träffas för att se vad han kunde hjälpa henne med. Hon har träffat Stefan en gång, sedan har de haft kontakt över telefon.

Idag ska vår dotter gå ut nian, hon har klarat alla ämnen utom matte. Innan hade hon 4 IG. Hon mår bättre och har börjat få tillbaka självförtroende och självkänsla. Hon har sökt barn & fritid på en friskola, allt ser ljusare ut tack vare Stefan!

En tacksam förälder!

Mental Golfträning

Du har lärt mig att ta hand om, kontrollera mig själv, styra mitt agerande och få mig att tänka i positiva banor. Jag är inte rädd för svårigheter eller problem längre.

Detta gör att jag lärt mig bemästra situationer i mitt arbetsliv och privatliv som tidigare varit svårhanterliga. Vidare att mitt golfspel har nått helt andra dimensioner än tidigare. Jag är på väg tillbaka till den golfare jag var för något år sedan, jag spelar numera i paritet med mitt handicap, 7,1. Det skall bli kul att ta upp amatörtävlandet igen nästa säsong.

Jag har lättare att hantera saker eller händelser som tidigare störde mig och fick mig att reagera negativt. Genom att tänka rätt, som du lärt mig, minimerar jag riskerna för problem. Jag har fått en helt annan syn på hur olika situationer, svårigheter eller andra problem skall bemötas.

Genom dina enkla, okomplicerade metoder leddes jag till att kontrollera mina tankar och styra min hjärna. Ditt tålamod, dina visualiseringar, dina analyser skapade ett förtroende som gjorde att jag ville deltaga, inte bara närvara. Det var inte helt lätt alla gånger men när man väl förstod tankarna bakom det hela så ökade det egna intresset för mental träning och nu vill bara vidareutveckla det. Jag har insett nyttan och värdet med mental träning.

Tack Stefan!
 //Kjelle 56 år

Mentala blockeringar inom gymnastik

Jag har sedan 5 års ålder gått på gymnastik och det har alltid varit någonting roligt. Men sedan på senare år när man går vidare på nya och svårare volter så upptäckte jag att jag inte vågade prova på någonting nytt. Det blev jobbigt att gå till träningen. I princip hela träningen tänkte jag på hur jag skulle smita undan de olika nya och läskiga övningarna. Till slut tänkte jag sluta. Men efter en vecka insåg jag att jag inte ville sluta på gympan så jag bestämde jag mig för att jag ville ha hjälp med mina mentala blockeringar.

Stefan har hjälpt mig att kontrollera mina tankar, att inte tänka att det här är läskigt och måla upp en skräckbild på vad som kan hända. Jag har lärt
 mig att skapa en positiv känsla som gör att jag vågar mer och tycker saker är kul. Genom att förbereda mig med mina tankar gör att jag känner igen mig och känner mig trygg när det gäller på riktigt.

//Erika

"Genom din förståelse för hur du skapar den yttre världen och varifrån dina känslor kommer förändrar ditt liv till det bättre."

Tillsammans kan du och jag förändra ditt liv.